3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Şehitlikler ziyaretçi akınına uğruyor

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikler, yerli turist akınına uğruyor. 

Özel turların yanı sıra kendi araçları ile de bölgeyi ziyaret etmeye gelen yerli turistler, özellikle Şehitler Abidesi ile diğer şehitlikleri gezerken duygusal anlar yaşıyor. Şehitliklerde dua ederken yıllar önce bu vatan için canlarını seve seve feda edenleri rahmetle andıklarını belirten vatandaşlar, "Burada gezerken duygulanmamak mümkün değil. 

Bu vatan için canlarını seve seve veren Mehmetçik'e minnet borcumuz var. Bu sebeple onları rahmetle anıyoruz. Kendilerine çok şey borçluyuz. Onların bu emanetini kanımızın son damlasına kadar korumaya söz veriyoruz. Onları unutmamız mümkün değil" dediler. 

Bu arada uzun devreli gelişme planı çerçevesinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında şehitliklerin sayısının artmasının ve her şehitliğin girişine dev Türk bayraklarının dikilmesinin bölgeyi daha güzel hale getirdiğini belirten yerli turistler, yetkililere teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 13:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?