5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Sektöre yeni bir tat!

Çanakkale’de bir firma, mesir macunu baharatlarından pişmaniye üretti. Çanakkale’de üretilen pişmaniye, ‘pişmaniyenin memleketi' İzmit’e bile satılıyor.

Çanakkale’de bir kadın girişimci, ürettiği pişmaniyeyi başta İzmit olmak üzere Türkiye’nin birçok yerine satıyor. Esas mesleği öğretmenlik olan ve 2012 yılında “Şükran Hanım Şekerleme” markasıyla lokum ve çeşitleri üretmeye başlayan Sinem Altunay, eşiyle birlikte yeni tatlar arayışına girdi. Sade ve fıstıklı pişmaniye ile sektöre giren çift, daha sonra kahveli pişmaniye, tahinli pişmaniye ve mesir macunlu pişmaniye üretti.

Geleneksel tatlara yeni aromalar eklemek istediklerini söyleyen Sinem Altunay, “İlk önce sade ve fıstıklı üretmeye başlamıştık. Daha sonra yeni tatlar neden olmasın diye düşündük. İlk olarak aklımıza kahve geldi. Yabancı bir madde girmesin diye, kendimiz çekip öğüttüğümüz kahveyle, ‘Kahveli pişmaniye’ ürettik. Ardından tahinli pişmaniye yaptık. Son olarak da, baharatlarını kullanarak mesir macunlu pişmaniye ürettik” dedi.

Pişmaniye üretirken tamamen saf malzeme kullandıklarını söyleyen Altunay, “Malzeme seçimine çok dikkat ediyoruz. Bu da ürünlerimizin kalitesine yansıyor. Bu nedenle, pazarda kolaylıkla yer bulduk. Başta İzmit olmak üzere, İstanbul, Eskişehir, Bursa gibi bir çok büyük kente pişmaniye satıyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2013 Cumartesi 12:42:25
Güncelleme :19 Ekim 2013 Cumartesi 12:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?