5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Sergide fare sitemi

Çanakkale Ezine Meslek Lisesi’inde yıl boyu çeşitli dallarda kurs gören genç kız ve kadınların el emeği, göz nuru dökerek hazırladığı yüzlerce kıyafet, makine ve el nakışı, ahşap ve kumaş boyama, takı tasarımı ve hediyelik eşyalar görücüye çıktı.

Boyamalar, bindallı, tel kırma, yağlık, hesap işi, Türk işi çeyizlikleri göz kamaştırdı.

Lise Müdürü Şükran Turgut, okullarının misyon ve vizyon sahibi bir eğitim yuvası olduğunu belirtirken, "Okulumuzu başarılı kılan ilkelerimizdir. Yıllarca bu ilkelerden taviz vermedik" dedi. Lisenin folklor ekibinin gösterisinden sonra Belediye Başkanı Halil Büyükerol sergi ve kermesi açtı.

Büyükerol, "İlçemde kadınlarımızın bu tür farklı ve sanatsal üretim yaptıklarından haberim yoktu. Bunların değerlendirilmesi ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması için her türlü teklifinize destek vermeye hazırım" diye konuştu.

Boyama kursiyeri Berna Çelikbaş bir konuşma yaptı, öğretmenlere teşekkür etti, eğitim yuvasının tüm eksikliklerini kendi imkanlarıyla gidermeye çalıştıklarını söyledi. Çelikbaş, "Kışın sınıflarda çatının akması yüzünden şemsiye açarak çalışırken, fareler 4x100 bayrak yarışı yapıyordu. Dilerim bu sorunlarımıza da çare bulursunuz" diye sitem etti.

Bunun üzerine Büyükerol, yaşanan sorunlardan da haberi olmadığını ifade etti, "Bundan böyle her türlü katkıyı sağlayacağız" dedi. Üç gün açık kalacak sergi yüzlerce kişi tarafından gezilirken, satışa çıkan tüm eserler alıcı buldu. Kursiyerlere katılım belgelerini Büyükerol ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan verdi.

Emanetçi okul

Eğitim-öğretime kapılarını 39 yıl önce, şimdi belediye meclisinin toplantı salonu olan taş binada açan, bu sürede dört bina değiştiren Ezine Meslek Lisesi, Cevatpaşa İlköğretim Okulu’nun eski binasında eğitime devam ediyor. Sekiz sınıflı okul, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün kurs binasının iki dersliğini, belediyenin iş merkezinin bir bölümünü de kira karşılığı kullanıyor. Özellikle iş merkezinde el sanatları kursu verilen kalorifersiz, yağmurlu havalarda çatısı akan sınıflarda fareler cirit atıyor. Okulun çocuk gelişimi ve bilgisayar öğretmeni açığı da sıkıntı yaratıyor.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?