6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Şiddetli fırtına göz açtırmıyor

Çanakkale’de yoğun kar yağışının ardından fırtına ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kuzey Ege’de etkili olan şiddetli poyraz sebebiyle Kabatepe-Gökçeada arasındaki vapur seferi iptal edildi.

Bu arada suların 1 metreye kadar çekilmesi nedeniyle Sarıçay’daki çok sayıda tekne çamura saplanarak karaya otururken, 2 tekne de üzerlerindeki karların erimesiyle sulara gömüldü.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gece sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğünü belirterek, ısının hafta sonuna kadar bu şekilde devam etmesinin beklendiğini ve havanın bulutlu olacağını açıkladı.

Bu arada Kuzey Ege’de saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz sebebiyle Kabatepe-Gökçeada arasındaki vapur seferi iptal edildi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Çanakkale Şehir Hatları İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, Geyikli- Bozcaada, Gelibolu-Lapseki ve Çanakkale-Eceabat arasındaki vapur seferlerinin ise şu an için normal olarak yapılabildiğini bildirdi.

Öte yandan Çanakkale’de suların sabah saatlerinde 1 metreye kadar çekilmesiyle birlikte Sarıçay’daki yüzlerce tekne karaya oturdu.

Suların çekilmesinin ardından çok sayıda deniz canlısı gün yüzüne çıkarken, sandalları çamura saplanarak karaya oturan balıkçılar denize açılamadı. Yetkililer gel-git olayı sebebiyle suların çekildiğini, korkulacak bir şey olmadığını açıkladı. Bu arada Sarıçay’daki 2 balıkçı teknesi, üzerlerindeki karların erimesiyle birlikte sulara gömüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 17:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?