30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Sigara içen öğrenciye kötü haber!

Çanakkale'de Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı yönetimi aldığı ilginç kararla sigara içen öğrencilerin öğrenim burslarının kesilmesine karar verdi.

Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir tarafından burs alan öğrencilere tebliğ edilen karar herkesi şaşkına çevirdi. Çanakkale'de 620 öğrenciye ayda toplam 80 bin TL'ye yakın karşılıksız burs veren Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı yönetiminin karar alması sırasında ise bazı üyeler çekimser kaldı.

Burs alan öğrencilere sigarayı bırakmaları için 1 Haziran 2009 tarihine kadar süre tanındı. Bu süre sonunda sigara içmediklerini 3 tanıkla ispatlayan öğrencilerin karşılıksız burslarının devam edeceği ifade edildi. Alınan ilginç karara Vali Yardımcısı Tahir Demir'in yanısıra Çanakkale Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Enver Can ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yapı İşleri Dairesi Başkanı Osman Salcan'ın olumlu yönde imza attığı öğrenilirken, sadece Çanakkale İl Özel İdaresi eski Müdürü İbrahim Mersin'in muhalif kaldığını ifade edildi. Öte yandan karara muhalif kalarak imzalamayan vakıf yöneticilerinden İbrahim Mersin, bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

HÜSEYİN AKİF TERZİOĞLU KİMDİR?

Hüseyin Akif Terzioğlu 1913'te Girit'te doğdu, 1927 yılında ailesiyle Çanakkale'ye yerleşti. Tarımla uğraşan Terzioğlu, elde ettiği gelirle Çanakkale merkezde yer alan önemli ölçüdeki değerli arazileri satın aldı. Terzioğlu ölümünden bir süre önce 1971 yılında kendi ismini taşıyan vakfı kurdu. Hiç çocuğu olmayan Terzioğlu Çanakkale'de bir üniversite kurulması için öncülük etti.

Mirasının öğrenciler ve gençler için kullanılması için vakfa bırakan Terzioğlu 1971 yılında hayatını kaybetti. Kendi adına kurulan vakıf ise aradan geçen uzun zaman içinde arazileri kiraya vererek elde ettiği gelirle kimsesiz yoksul ve başarılı Türk çocuklarının eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarında kullanılmasına devam ediyor. Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı, üniversite öğrencilerine aylık 150 TL, orta öğretimdeki öğrencilere 80 TL, ilköğretim öğrencilerine ise 60 TL karşılıksız burs veriyor. Toplam 620 öğrenciye burs sağlayan vakıf, ayda yaklaşık 80 bin TL dağıtıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 18:40:44
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 18:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?