6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Sis işkencesi

Çanakkale Boğazı’nda etkili olan yoğun sis nedeniyle arabalı vapurların saatlerce çalışmaması, iskelede vapur kuyruğunda beklemek zorunda kalan yolcuları isyan ettirdi.

Gece başlayan ve etkisini sabah saatlerinde de sürdüren yoğun sis, Çanakkale Boğazı’nda hayatı felç etti. Yoğun sis sebebiyle Çanakkale Boğazı gece yarısından itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılırken, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki vapur seferleri de gece saat 23.00’ten itibaren iptal edildi. Bu arada çok sayıda şehirlerarası otobüs ve diğer araçlarda bulunan yolcular da saatlerce arabalı vapur kuyruğunda beklemek zorunda kaldı.

Gece boyunca saatlerce şehir iskelesinde sisin etkisini kaybederek arabalı vapurun sefer yapmasını bekleyen yolcular isyan etti. Gece boyunca yetkililerle yaptıkları görüşmelerde gemilerin radarlarının çalışmadığının kendilerine bildirildiğini ifade eden yolcular, "21. yüzyılda yaşanan bu rezalete inanamıyoruz. Buradan Ulaştırma Bakanına sesleniyoruz. Çağ atladık diyorlar. Oturdukları yerden çağ atladık demekle bunlar olmaz. Gelsinler de burasını görsünler. Arabalı vapurlarının radarları çalışmıyormuş. Çanakkale ile Kilitbahir arasında sefer yapan mini feribotlar sisin biraz etkisini kaybetmesinin ardından sefer yapmaya başladılar. Onlarda radarlar çalışıyor da devletin gemilerinde neden çalışmıyor? Canımız bunlara mı emanet? Çocuklarımızın yemin töreni için Tekirdağ ve Kırklareli’ye gidiyorduk. Ama radarları çalışmayan gemilerin sefer yapamaması sebebiyle yemin törenine gidemiyoruz. Buradan yetkilileri kınıyoruz ve Ulaştırma Bakanını göreve davet ediyoruz. Radarları çalışmayan bu gemileri artık görsün" dediler.

Öte yandan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Çanakkale Şehir Hatları İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, radarların yeni tamir edildiğini belirtmelerine rağmen, telsiz kanalından görüşme yapan arabalı vapur kaptanları ise, radarların tek taraflı çalışması sebebiyle sefer yapmalarının mümkün olmadığını dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 15:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?