5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Sivil Toplum Platformu toplantısı

Çananakkale'nin Çan ilçesinde Sivil Toplum Platformu’nun aylık toplantısı yapıldı. 

Divan başkanlığını Ahmet Uysal’ın yaptığı toplantı 52 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi lokalinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. 

Toplantıda söz alan MHP Çan İlçe Başkanı Musa Aksoy, önceki dönemlerde belirtilen sorunların ne şekilde çözümlendiğini ve sanayi kavşağındaki yol sorununun şu anki durumunu sordu. Türk Eğitim-Sen Çan Temsilcisi Mustafa Engin ise eğitim konularını sözlü olarak görüştüklerini ve yazılı bir şekilde sorunları sunmadıklarını belirterek, “2008-2009 döneminde başta Özer İlkokulu olmak üzere, okullarımızın güçlendirme kapsamına alınıp alınmadığı öğrenmek istiyoruz. Ayrıca Çan Anadolu Lisesinin yer sıkıntısının olduğu bir gerçek. Çan Lisesi ve Kız Meslek Lisesinin bu sorununun çözümü konusunda neler yapılabilir bunları da öğrenmek istiyoruz” dedi. 

Eğitim-Sen Çan İlçe Temsilcisi İsmail Özen de, öğretmen evinde bulunan lokantanın akşamları hizmet vermediğini, bu konuda düzenleme yapılarak akşam yemeklerinin verilebilmesinin sağlanmasını istedi. Özen, okullarda bulunan öğrencilerin sanat adına güzel şeyler yaptıklarını, ancak bunları sergileyebilecek bir salon olmaması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti. 

Çan'daki spor faaliyetleri ile Devlet Hastanesindeki doktor sıkıntısının da görüşüldüğü Çan STP toplantısında yeni çocuk doktorunun göreve başladığı, beyin cerrahı olan eşinin de aynı yerde göreve başlayacağı ve hastanede üroloji bölümünün de açıldığı kaydedildi. İlçeye yapılan devlet yatırımları ile ilgili bilgi veren AK Parti Çan İlçe Başkanı Ramazan Terzi ise fon dağıtımları konusunda sosyal yardımlaşmaya konu hakkında herkesin dilekçe verebileceğini ifade ederek, “İhtiyaç sahibi kişiler oradaki listeye isimlerini yazdırabilir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 11:21:59
Güncelleme :1 Nisan 2008 Salı 11:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?