5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Siyasilerin Çanakkale çıkarması!

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 18 Mart'taki 93'üncü yıldönümü törenlerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Çanakkale Valiliği'nden gönderilen taslak programa göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın akşam saat 21.00'de ‘Ana’ uçağı ile Ankara’dan Çanakkale Havaalanı'na gelecek. Geceyi Çanakkale’de geçirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart günü önce saat 10.00'da 18 Mart Stadı'nda başlayacak Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93'üncü yıldönümü törenlerine katılacak.

Ardından helikopterle Gelibolu Yarımadası'na geçecek olan Erdoğan, saat 14.00'te Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek törene katılacak. Buradan yine helikopterle Gelibolu İlçesi'ne gidecek olan Başbakan Erdoğan, Devlet Hastanesi'nin 65 yataklı yeni binasının açılışını yapacak. Ardından Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi'nde İÇDAŞ Entegre Tesisi'ni açacak. Akşam Kolin Otel'de düzenlenecek İl Teşkilatı ile yemekli toplantıya katılacak. Erdoğan saat 20.45'te ise ‘Ana’ uçağı ile Çanakkale'den İstanbul'a hareket edecek.

‘CUMHURBAŞKANI DA KATILACAK’
Bu arada resmi programı olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 18 Mart günü saat 14.00'te Şehitler Abidesi'nde yapılacak Çanakkale Deniz Zaferi törenine katılacağı öğrenildi. Ankara'dan uçakla Çanakkale'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çanakkale Havaalanı'ndan helikopterle Gelibolu Yarımadası'na geçeceği ve Şehitler Abidesi'nde saat 14.00'te başlayacak olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93'üncü yıldönümü törenine katılacağı, ardından yeniden helikopterle Çanakkale Havaalanı'na, buradan da uçakla Ankara'ya döneceği belirtildi.

BARIŞ ELÇİLERİ TOPLANIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Salı günü törenlere katılıp açılışlar yaparken, eşi Emine Erdoğan ise kadın milletvekilleri, milletvekili eşleri, diplomatlar ve yabancı askerlerin yakınlarının aralarında bulunduğu 170 kişilik bir grupla Çanakkale'ye çıkarma yapacak. ‘Barış Elçileri Toplanıyor’ adı altında Emine Erdoğan himayesinde gerçekleşecek etkinlik, 18 Mart günü saat 09.00'da Gelibolu Yarımadası’ndaki Namazgah Tabyası'ndan başlayacak.
 
Kafile, daha sonra Şehitler Abidesi’ne giderek, Temsili Türk Şehitliğini ziyaret edip yabancı konuklarla birlikte zeytin fidanı dikecek. Ardından sırasıyla Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Tabyası, Avustralya’nın Lone Pine Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı'nı gezecek olan Emine Erdoğan ve beraberindekiler, saat 16.00’da Çanakkale'ye dönecek, Kolin Otel’de yapılacak ‘Dur Yolcu’ filminin galasına katılacak. 

Emine Erdoğan'ın gezisine, Çanakkale'de savaşmış gazilerin torunları ve torun çocuğu olan Ailsa Hawkins, Karen Throssell, Jo-Anne Hardiy ve Emma Slack-Smith'in yanı sıra Yeni Zelanda ve İngiltere'den gelen konuklar da katılacak.
Bu arada törenlere çok sayıda bakan ve milletvekilinin de katılması bekleniyor

Basından
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 21:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?