6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

SSK'lar ıssızlaştı

Sağlık Bakanlığı’na devredilen SSK hastanelerinde bürokratik engellerin kaldırılmasıyla sıkıntılar sona ermeye başladı. Yeni adı Çanakkale Şehitlik Devlet Hastanesi olan eski SSK Hastanesi’nde ilk günlerde yaşanan izdiham, aradan geçen 5 günün ardından sona ermeye başladı.

Başhekim İsmail Temiz, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından ilk günlerde büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, "İlk günlerde fotokopi ve mühür gibi bazı bürokratik işlemler sebebiyle uzun kuyruklar meydana gelmişti. Bakanlığımız, hastaların şikayetlerini göz önüne alarak, bu bürokratik işlemleri azalttı.

Tedavi Yardımları Yönetmeliği’nin 12. maddesinin reçete yazımı ve ilaç kullanım ilkeleri başlıklı 2. paragrafında, bütün reçetelere mutlaka teşhis yazılacağı ve ayaktan hastalara yazılan reçetelerde ise reçeteyi yazan hekimin imzası ile hastane kaşesinin bulunacağı belirtiliyor. Burada ayrıca kurum başhekiminin onayı ve mührünün istenmediği açıkça belirtiliyor. Bu sebeple önceki günden itibaren doktorların yazdığı reçetelerde mührü kaldırdık. Bu sayede uzun kuyruklar ortadan kalkmış oldu. Hastalarımız ilaçlarını artık hastane kaşesi ve doktorun imzaladığı reçete ile özel eczanelerden rahatlıkla alabiliyor" dedi. Şehitlik Devlet Hastanesi’nde 4 günde 3 bin 500 hastanın muayene olduğunu dile getiren Temiz, "Günde ortalama 900 kişinin muayene olmak için geldiği hastanemizde yığılmaların önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Bakanlığın özellikle 80 kuruşluk katkı payı uygulamasına son vermek için yapmayı planladığı kanun değişikliğinin kuyrukları daha da azaltacağı belirtildi. Hastalar ise, gerek muayene olurken, gerekse eczanelerden ilaç alırken sağlık karnesi ve nüfus kağıdı fotokopisi istenmesinin kendilerini zor durumda bırakmasından şikayetçi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 14:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?