6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

SSK'lıların eczanelerden ilaç alımı yarın

Çanakkale’de eczacılar 10 Şubat tarihinden itibaren SSK’lı hastalara ilaç vermek için hazırlıklarını tamamladı. İl genelindeki 165 eczaneden 100'ü SSK ile anlaşma imzaladı.

Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Selim Balcı, Türkiye genelinde 10 Şubat tarihinden itibaren SSK’lı hastaların serbest eczanelerden ilaç almaya başlayacağını belirterek, "Çanakkale’de bulunan eczacılar olarak SSK’lı hastalara hizmet vermek için çalışmalarımızı tamamladık. İl genelinde bulunan 165 eczaneden 100’ü şu an için SSK ile anlaşma imzaladı. Geri kalan 65’i de SSK ile anlaşma imzalamak için müracaatlarını yaptı. Bunların anlaşmaları da hafta sonuna kadar tamamlanacak. 10 Şubat tarihinden itibaren SSK’lı hastalarımız ilaçlarını serbest eczanelerden alabilecekler" dedi.

Balcı, SSK’lı hastaların sağlık kurumlarında muayene olduktan sonra ilaçlarını eczaneden alırken vizite kağıdının fotokopisini vermek mecburiyetinde olduklarını anlattı. Balcı, SSK’lı hastaların yanı sıra Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve yeşil kartlılar için de 10 Şubat tarihinden itibaren yeni düzenlemeler getirildiğini ifade ederek, "Yeni uygulamaya göre, reçeteye hangi ilaç yazılırsa yazılsın, eczaneler o ilacın muadili olan en ucuz ilacı verecekler. Bu sadece SSK’lı hastalar için değil, bütün güvenlik şemsiyesi içindeki hastalar için geçerli olacak. Bu uygulama 75 etken madde içeren ilaçlarda geçerli olacak. Özellikle antibiyotik, tansiyon ve şeker ilaçlarında reçeteye yazılan ilacın muadili olan en ucuz ilaç hastaya verilecek. Ucuz ağrı kesicilerle vitaminler bu uygulama kapsamı dışında tutulacak ve reçetedeki ilaç kendilerine verilecek" diye konuştu.

Balcı, kurum hekimlerinin yazdığı ilaların ise geçiş dönemi olan 3 aylık süre zarfında serbest eczanelerden alınamayacağını hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 12:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?