2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Tahta sandıklara devam

Çanakkale'de sabah erken saatlerden itibaren sandık başına giden seçmenlerin bir kısmı, bu yıl ilk kez kullanılacak şeffaf sandıkların yerine yine tahta sandıklarda oy kullanmak zorunda kaldı.

Sabah saatlerinden itibaren bin 636 sandıkta oy kullanmak için okul ve resmi kurumlara giden Çanakkaleliler bir sürprizle karşılaştı. Milletvekilliliği seçimlerinde bu yıl ilk kez kullanılacak olan eni 40, boyu 55 ve yüksekliği 50 santimetre olan şeffaf sandıklarda oy kullanılacağını zanneden bazı seçmenler, sandıkların yetersiz gelmesi sebebiyle yine daha önceki seçimde olduğu gibi tahta sandıklarda oy kullanmak zorunda kaldı.

Ayrıca bu yılki seçimde yine ilk kez kullanılacak olan 120x120x180 santimetre boyutlarındaki portatif oy kabinlerinin de yetersiz gelmesi sebebiyle bunların da bazı okullarda kullanılamadığı görüldü.

Seçmenler, görevlilerin kendilerine şeffaf sandıkların yetersiz gelmesi sebebiyle eski tahta sandıkların konulduğunu söylediklerini belirterek, "İnşallah bir dahaki seçimlerde bu aksaklık yaşanmaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 12:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?