6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Taşdelen: 20 yıl geri gittik

Turan Kültür Vakfı tarafından, Çanakkale savaşlarının 90. yılı münasebetiyle düzenlenen "Türk Dünyasının Bugünü ve Geleceği" konulu konferans ilgi gördü. Kolin Otel’de yapılan ve küreselleşmenin Türk dünyasına etkilerinin tartışıldığı konferansı yöneten Prof. Dr. Ali Osman Özcan, hükümetin dış politikasının iflas ettiğini, Kerkük, Kıbrıs ve Avrupa Birliği konularında yanlış kararlar alındığını öne sürdü.

Küreselleşmeden Türk Cumhuriyetleri’nin büyük zarar gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Musa Taşdelen ise, alınan yanlış kararlar yüzünden Türkiye’nin 20 yıl geri gittiğini, Türkiye’nin menfaatlerinin yeterince göz önünde bulundurulmadığını iddia etti. Gazeteci-yazar Aslan Bulut da, küreselleşmeden en çok Türkiye ekonomisinin zarar gördüğünü savundu.

Konferansa Kültür eski Bakanı N. Kemal Zeybek, Türk Kurultay Vakfı Başkanı ve Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Haluk Çay, MHP eski Milletvekilleri Mehmet Gül, Mustafa Verkaya, Hüseyin Kalkan, MHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Ramiz Ongun ile İstanbul, Bursa, Balıkesir ve İzmir’den çok sayıda partili katıldı. Turan Kültür Vakfı tarafından ilki Çanakkale’de düzenlenen konferansın, diğer illerde de yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 15:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?