5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Tatilcilerin geri dönüş çilesi sürüyor

Ramazan Bayramı'nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşlerinde Çanakkale ve Lapseki'deki feribotları tercih etmesi araç yığılmalarına sebep oldu. 

Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında oluşan yoğunluk 7 feribotun sefer yapmasıyla en aza indirilirken, özel sektöre ait mini feribotlar da seferlerini aralıksız sürdürüyor. Bu arada Lapseki-Gelibolu hattında 3 feribot hizmet vermesine rağmen araç yığılması sebebiyle kuyruk zaman zaman 200 metreye kadar ulaştı. GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, 7 feribotun aralıksız sefer yaptığını belirterek, yoğunluğun tamamen ortadan kalkmasına kadar bunun devam edeceğini belirtti. Bu arada GESTAŞ A.Ş.'ye ait arabalı vapurlarının yanı sıra il merkezinde sefer yapan mini feribotlar da sefer sayısını artırdı. 3 mini feribotla Çanakkale-Kilitbahir arasındaki seferler aralıksız sürerken, araç yoğunluğunun durumuna göre bu sefer sayısının artabileceği açıklandı. Bu arada sahil bölgelerine tatile giden bir vatandaş, 9 günlük tatilin son günü yola çıkmanın kendilerini zor duruma düşürdüğünü belirterek, "Çanakkale'ye bir boğaz köprüsü şart. Uzun süredir sırada bekliyoruz. Şimdi İstanbul'a giderken zamanında yetişmek için hız yapacağız. Sonra da kazalar olacak" dedi. 

Öte yandan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri araç yoğunluğu olma ihtimaline karşı Çanakkale, Eceabat, Gelibolu ve Lapseki'de gerekli tedbirleri aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 13:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?