30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Tatilcilerin vapur kuyruğu çilesi

TATİLCİLERİN REFERANDUM ÖNCESİ VAPUR KUYRUĞU ÇİLESİ

Pazar günü yapılacak referandum öncesi oy kullanmak için tatillerini yarıda keserek memleketlerine dönen tatilciler, Çanakkale şehir iskelesinde yaklaşık 1 kilometreye ulaşan uzun araç kuyruğunda beklemek zorunda kaldı.

Tatillerini yarıda keserek öğle saatlerinden itibaren yola çıkan tatilciler, özellikle Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu arasındaki arabalı vapur iskelesinde uzun araç kuyrukları yaşanmasına sebep oldu. İl merkezinde Demircioğlu Caddesi boyunca devam eden araç kuyruğu belediye istikametine kadar yaklaşık 1 kilometre boyunca ilerlerken, trafik ve zabıta ekipleri kuyrukta yaşanacak tartışmaların önüne geçmek için çaba harcadı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GEASTAŞ A.Ş.

ise araçların en kısa sürede Asya yakasından Avrupa yakasına geçmesi için Çanakkale-Eceabat hattında 3, Lapseki-Gelibolu hattında da 4 olmak üzere toplam 7 arabalı vapurla saatsiz olarak sefer yaptı.

Çanakkale şehir iskelesinde arabalı vapur kuyruğunda bekleyen araç sürücüleri, referandumda oy kullanmak için tatillerini yarıda kestiklerini belirterek, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için yüzlerce kilometre mesafeden memleketimize gidiyoruz. Oyumuzu kullandıktan sonra tekrar geriye döneceğiz" dediler. Aynı araç içinde bulunan bazı vatandaşlar ise referandumda verecekleri oy konusunda anlaşamadılar. Bazı vatandaşlar referandumda "hayır" oyu vereceklerini belirtirken, aynı araç içinde bulunun diğer vatandaşlar ise "evet" oyu vereceklerini söylediler.

Bu arada, Çanakkale-Eceabat arasındaki arabalı vapur iskelesindeki yoğunluğun dışında Çanakkale-Kilitbahir arasında sefer yapan mini feribotlarda da yoğunluk yaşandı. Bazı araçlar arabalı vapurlarla Avrupa yakasına geçerken, bazı araçlarda mini feribotları tercih etti. Feribotların yoğunluğun sona ermesine kadar saatsiz olarak sefer yapacağı öğrenildi.

TATİLCİLERİN REFERANDUM ÖNCESİ VAPUR KUYRUĞU ÇİLESİ
TATİLCİLERİN REFERANDUM ÖNCESİ VAPUR KUYRUĞU ÇİLESİ
TATİLCİLERİN REFERANDUM ÖNCESİ VAPUR KUYRUĞU ÇİLESİ
TATİLCİLERİN REFERANDUM ÖNCESİ VAPUR KUYRUĞU ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 14:52:02
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?