30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Tayfur atık sulardan kurtuluyor

TAYFUR BARAJINA ATIK SU AKITILMAYACAK

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde içme suyu ihtiyacının karşıladığı Tayfur Barajı’nın havzasına karışan atık su ile ilgili yıllar sonra ilk ciddi adım atıldı.

Bölgede incelemede bulunan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, yapılacak çalışma ile atık suyun biyolojik arıtma tesisi havuzlarında arıtılarak bin 800 metre ileriye deşarj edileceğini, bu sayede baraj havzasındaki olumsuzluğun tamamen ortadan kalkacağını ifade ederek, “Tayfur köyünün atık su hattı yıllardır dalgıç pompa ile barajdan bin 600 metre ileriye basılıyor, bu atık su da yağmurların ardından baraja zarar veriyordu. Daha önce bu hattın derenin karşı tarafına Karainebeyli Ovası yönüne aktarılması düşünülmesine rağmen köylülerin engel olması sebebiyle yapılamamıştı. Bizlerde bunun ardından İlçe Hıfzısıhha Kurulu ile birlikte koordineli bir çalışmaya giderek atık suyun baraj havzasına karışımını engellemek için proje geliştirdik. Finansmanı belediyemiz tarafından karşılanacak olan çalışma hava şartları müsait olduğu takdirde bir ay gibi bir sürede tamamlanacak” dedi.

Bölgede incelemede bulunan ve meclis toplantısında çalışma ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, “İlçe Hıfzısıhha Kurulu ile birlikte koordineli yapacağımız çalışmayla köyün atık suyunun baraj havzasına karışımını engelleyeceğiz. Kazı ile başlayacak proje kapsamında öncelikle araziye zarar vermeyecek biçimde çökertme çukurları oluşturulacak, atık su biyolojik arıtmadan geçirilerek arıtma yapıldıktan sonra tamamen baraj havzasından uzaklaştırılacak” dedi.

TAYFUR BARAJINA ATIK SU AKITILMAYACAK
TAYFUR BARAJINA ATIK SU AKITILMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 19:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?