4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Tehlikeli yıkım

Çanakkale'de geçen ay çöken ve ardından 2 çelik blokla desteklenen köprünün ayağındaki beton bloğun yıkımı sırasında köprünün yaya trafiğine kapatılmaması tepkiye sebep oldu.
 
Köprü ayağında hasar gören beton bloğun kepçeyle yıkımı sırasında tehlikeli bir durumun olabileceğini belirten vatandaşlar, "Daha önce bu çöken ayağının bulunduğu bölüm 2 çelik blokla desteklenmişti. Şimdi de demir blokların arasında kalan ve hasar gören beton blok yıkıldı. Ancak bu yıkım sırasında herhangi bir şekilde bu bölümün çökme ihtimali göz önüne alınmadan, köprü yaya trafiğine kapatılmadan bu işlemin yapılması gerçekten bizleri şaşkına çevirdi. Bir yandan köprünün altında yıkım yapılırken, diğer yandan da köprü üstünden yayaların geçmesi adeta faciaya davetiye çıkardı. Yetkililerin bu tür işleri yaparken güvenliği göz önünde bulundurmalarını istiyoruz" dedi. 

Bu arada yıkımı yapan görevliler ise köprünün çöken ayaklarına konulan çeliklerin güvenli olduğunu belirterek, yıkım sırasında bir çökmenin yaşanma ihtimalinin olmadığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 14:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?