6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Tolon Paşa'dan Ermeniler'e ve yandaşlarına yanıt

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, yurt içinde ve dışında Türk tarihinin derinliklerini yeterince bilemeyen ve ondan arzu edilen, beklenen nasibi alamayan kişiler bulunduğunu belirterek, "Türk tarihi ve Türk insanının geçmişinde utanılacak, gocunacak olay ve sayfa yoktur. Bütün arşivlerimiz apaçık ortadadır. Biz atalarımızla, geçmişimizle, soyumuzla, dün olduğu gibi bundan sonra da övünmeye devam edeceğiz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "Toplumsal Gelişime Destek Çalışmaları" çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaları incelemek üzere Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne bağlı Adilhan Köyü’ne giden 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Asker, kaymakamlık ve vatandaş işbirliği sonucu köy sağlık ocağı, okul, futbol sahası ve düğün salonu açılışı töreninde konuşan Hurşit Tolon, zaman zaman yurt içinde ve yurt dışında tarihin derinliklerinden nasibini almayan kişilerin ortaya çıktığını belirtti.

Özellikle yurtdışında Türk tarihinin bütün arşivinin apaçık ortada olduğunu anlatan Orgeneral Tolon, "Yüzlerce davete rağmen bunları incelemeden, şanlı Türk tarihi hakkında bilgisizce, bilinçsizce, yeterli araştırmaları yapmadan sadece kendi ikballeri ve ilkeleri için Türk Ulusu’nun şanlı tarihine leke sürmek isteyenleri duyarak üzülmeyin. Türk tarihi ve geçmişinde, Türk insanının geçmişinde utanılacak gocunulacak sayfa yoktur, hiçbir olay yoktur. Bizim bütün arşivimizde hem ülkemizin hem de dünyanın bütün arşivlerinde bunlar apaçık ortadadır. Biz atalarımızla da, geçmişimizle de, soyumuzla da; dün olduğu gibi bundan sonra da övünmeye devam edeceğiz. Bunu buradan herkes böyle bilsin" dedi.

Törene, Orgeneral Tolon ve eşi Ayla Tolon’un yanı sıra, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Dursun Bak, 18. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürbüz Kaya, Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Adilhan Köyü Muhtarı Osman Bıkmaz, askeri erkan ve köylüler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından çalışmalarda emeği geçenlere çeşitli hediyeler verildi. Tolon Paşa ve beraberindekiler, yeniden düzenlenen Adilhan Köyü İlköğretim Okulu’nu gezdi. Komutan eşlerinin yanlarında getirdiği hediyeler köylülere dağıtıldı.

Evindeki küçük bir kaza sonucu dün gece kolu kırılan Hurşit Tolon’un eşi Ayla Tolon’un sargılı bir vaziyette törene katılması da dikkat çekti. İlköğretim okulu gezisinin ardından Tolon Paşa, komutanlar ve köylüler ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet yürüyüşüne katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:40:48
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 16:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?