2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Troia Antik Kenti'nde kazı başlıyor

TROİA ANTİK KENTİ'NDEKİ KAZILAR 19 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Troy filmiyle bütün dünyanın tanıdığı Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde bulunan Troia Antik Kenti'nde 2011 yılı arkeolojik kazılarının 19 Temmuz’da başlayacağı açıklandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Troia Kazıları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Aslan antik kentte 2011 yılı kazı çalışmalarına 19 Temmuz tarihinde başlanacağını belirterek, “Almanya'nın Tübingen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ernst Pernicka’nın başkanlığını yapacağı kazı çalışmalarına bu yıl Türkiye, Almanya, ABD ağırlıklı olmak üzere 7 farklı ülkeden 50’ye yakın bilim insanı katılacak. Bu yılki kazılarda aşağı şehir bölgesindeki savunma hendeği bölgesinde çalışmalar yapılacak. Ayrıca nekropolün yerinin tespit edilmesi konusunda da kazı çalışmalarına ağırlık verilecek. Kale içerisinde de bazı mimari tabakalanmalarda çalışmalar yapılacak” dedi.

Rüstem Aslan, Troia Müzesi ile ilgili projenin onaylanmasının kazıya katılanlara ayrı bir heyecan katacağını da belirterek, “Yıllardan buyana büyük bir heyecanla beklediğimiz Troia müzesinin mimari projesinin sonuçlanması vizyonu da genişletiyor. Bu yılki kazıların bu müze projesi ile daha heyecanla devam edeceğine inanıyorum” dedi

19 Temmuz’da başlayacak kazı çalışmaları Eylül ayı ortalarında sona erecek.

TROİA ANTİK KENTİ'NDEKİ KAZILAR 19 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 10:43:00
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?