5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Troia Festivali afiş yarışması

45. Uluslararası Troia Festivali için düzenlenen afiş yarışması sonuçlandı. 

Yarışmada birinciliği Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğnrencisi Cemile Demir kazandı. 

Belediye Meclis salonunda afiş yarışmasının sonuçları ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 3 yıldan buyana geleneksel hale getirdikleri “Uluslararası Troia Festivali Afiş Yarışması”nın sonuçlandığını belirterek, “ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Ydr. Doç. Dr. Ali Kılıç, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Reçim bölümünden İhsan Doğrusöz, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünden Zerrin Güzel, Troia Vakfı Başkanı Enver Yılmaz ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yiğit’ten oluşan seçici kurul çeşitli üniversitelerden katılan 54 tasarımı değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonunda ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Cemile Demir’in afişi birinci seçildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Levent Yılmaz ve Ekin Ürcan’ın eserleri de jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. 

Yarışma birincisine hediyesi ise 10 Ağustos tarihinde Troia festivali etkinliklerinde verilecek. Bu yılki festivalimizin afişi de bu alacak. Yarışmada sergilenmeye değer görülen 24 eser ise Korfman Kütüphanesinde sbeğeniye sunulacak” dedi. 

Öte yandan yarışma birincisi Cemile Demir ise ilk kez katıldığı bir yarışmada birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu benim geleceğim için de çok iyi bir referans olacak. Yarışmada eserimin birinci seçilmesi beni çok sevindirdi. Herkese teşükkür ediyorum” dedi. 

45. Uluslararası Troia Festivali 9-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 11:49:55
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 12:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?