30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Troya Caddesi’nde ulaşım çilesi

TROYA CADDESİ’NDE ULAŞIM ÇİLESİ

Çanakkale’nin en önemli caddelerinden birisi olan Troya caddesinde toplu taşıma konusunda yaşanan sorun vatandaşları çileden çıkarıyor.

Yerleşimin her geçen gün arttığı ve binlerce kişinin yaşam sürdüğü Troya caddesinden tek bir hatta yetersiz sayıda aracın bulunmasına tepki gösteren vatandaşlar bu konuda belediyenin en kısa sürede bir çalışma yapmasını istediler. Troya caddesinde yaşanan ulaşım çilesinin aylardır devam ettiğini belirten vatandaşlar üniversite ile diğer okulların açılmasının ardından ulaşım sıkıntısının daha da büyüdüğünü belirterek, “Bu hatta yaşanan çilemiz artık had safhaya ulaştı. Bazen 45 dakika otobüs beklediğimiz oluyor. Bu durumu telefonla ulaşım hizmetlerini arayıp söylememize rağmen sorun çözülmüyor. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Kepez beldesine giden araçların bir kısmının Cuma pazarı istikametinden Setboyu caddesini izleyerek Troya köprüsünü geçip Tansaş kavşağı güzergahından Kepez beldesine gitmesi sağlayacak bir çalışması vardı. Bu halen gerçekleştirilmedi. Bu bölgede yaşayan binlerce vatandaş ulaşım konusunda çok büyük sıkıntı yaşıyor. Belediye başkanımızın bu konu ile yakından ilgilenmesini ve sorunumuzu çözmesini istiyoruz” dedi.

17 Haziran 2006 tarihinde faaliyete başlayan Belediye Denetimli Halk Otobüsleri’nin il merkezinde 11 hatta vatandaşlara hizmet verdiğini belirtilirken, otobüslerle yaz aylarında günde 30 bin, kış aylarında da günde 45-50 bin kişi taşındığı ifade edildi.

TROYA CADDESİ’NDE ULAŞIM ÇİLESİ
TROYA CADDESİ’NDE ULAŞIM ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 09:53:05
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 01:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?