6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Ünlü bestekarın acısı hafifledi

Şeker hastalığı sebebiyle kangren olan bacağı kesilen ünlü bestekar Teoman Alpay’ı hayranları hasta yatağında yalnız bırakmıyor. Ünlü bestekar, "Nasıl Geçti Habersiz", "Samanyolu", ve "Sevmekten Kim Usanır" gibi unutulmaz eserlerin sahibi.

Çanakkale SSK Hastanesi Dahiliye Servisi’nde yatan ünlü bestekar Teoman Alpay’ı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Tülay Uğuzman ziyaret etti.

Bestekarın eşi Ruhsan Alpay’dan bestekarın son durumu hakkında bilgiler alan Rektör Aydın, "Sanatçılar ve bilim adamları maalesef ülkemizde gerektiği gibi takdir görmüyor. Onların yaptığı ve ortaya koyduğu eserler maalesef değerlendirilmiyor. Biz üniversite olarak, bilim yuvası olarak, özellikle Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, bu konuda duyarlıyız. Teoman bey zaten Çanakkaleli. Herkesin sevdiği, saydığı çok değerli bir müzik insanı. Türkiye’de iz bırakmış bir insan. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur" dedi.

Dekan Uğuzman da, "Hep beraber söylediğimiz, sevdalarımızda yaşattığımız pek çok şarkının bestecisi olan Teoman Alpay’ı unutmamız mümkün değil. Ona sevgilerimizi iletmek, bir an önce sağlığına kavuşup iyileşmesini istediğimizi söylemek için buraya geldik. İnanıyorum ki iyileşecek ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin davetlisi olarak bir konserle aramızda olacak" diye konuştu.

Çanakkale’de 1932 yılında doğan Teoman Alpay’ın "Nasıl Geçti Habersiz", "Samanyolu", "Sevmekten Kim Usanır", "Kıskanırım Seni Ben", "Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar", "Buruk Acı" ve "Sarmaşık Gülleri" gibi halkın dilinden düşmeyen sayısız eseri bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 16:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?