30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Üst yapı çalışmaları başlıyor

CUMHURİYET BULVARINDA ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Çanakkale Belediyesi’nin şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Demircioğlu caddesi ile Cumhuriyet Bulvarı’nda 2,5 ay önce başlattığı altyapı çalışmaları tamamlanırken, üst yapı çalışmaları için İller Bankası’ndan 1 milyon 350 bin TL kredi alınması kararlaştırıldı.

Belediye Meclisinde bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, arabalı vapurdan inen araçlarla şehir içindeki araçların yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet Bulvarı ve Demircioğlu caddesinde alt yapı çalışmalarına 2,5 ay önce başlandığını belirterek, “5 ayda tamamlanması planlanan proje kapsamında ilk etapta alt yapı çalışması gerçekleştirildi. 14 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayan proje kapsamında bin 610 metre kanalizasyon ve 565 metre yağmursuyu şebekesi, 140 adet abone bağlantı-parsel bacası oluşturma, ve içmesuyu abone bağlantı yenilemesi yapılırken; Çanakkalegaz tarafından bin 250 metre ana şebeke, 183 adet abone bağlantısı, UEDAŞ ve Telekom tarafından ana şebeke hattı abone bağlantısı yapılarak teknik altyapı çalışmaları tamamlandı. 13 Mart tarihinde yolu üst yapısı tamamlanmadan yeniden trafiğe açacağız. Ardından da üst yapı çalışmasına geçeceğiz. Üst yapı için 4 bin 500 metrekare kaldırım, 3 bin 700 metre bordür-oluk, 9 bin 100 metrekare yol kaplama, 900 metrekare orta refüj peyzaj düzenleme, trafik yatay ve düşey yönlendirilmesi yapılacak. Bunun için gerekli olan 1 milyon 350 bin TL’lik parayı İller Bankası’ndan uzun valeli kredi olarak alacağız. Bu yol aslında karayollarına ait. Burada üst yapı masraflarına onlarından katılması lazım. Ancak yaptığımız bütün resmi yazılarımıza hep olumsuz cevap verdiler. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nden valimiz de, üniversitemiz de, bütün idari yerler şikayetçi. Her konuda bizlere zorluk çıkarıyorlar. Bu yolun aslfat malzemesini karşılasalar yeter. Bunu dahi yapmıyorlar” dedi.

AK Partili meclis üyeleri de başkan Gökhan’ın bu sözleri karşısında ilgili yerlerde temasa geçerek sorunu çözmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, “Bu yola harcanacak para Çanakkale’nin ve Çanakkalelilerin parası. Biz bu konuda ilgili yerlerle temasa geçerek 198 bin lirayı bulan asfaltın karayolları tarafından karşılanması için girişimlerde bulunacağız” dedi. Başkan Gökhan da bu konuyu bu zamana kadar hiç dile getirmediğini belirterek, “Bunun bir siyasi malzeme yapılmasını istemediğim için konuyu dile getirmemiştim. Ancak bu konuda bize yardımcı olursanız sizlere herkesin önünde Çanakkale halkı adına teşekkür edeceğim. Harcanacak para Çanakkalelinin parası” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada Çanakkale Belediyesi’nin İller Bankası'ndan 1 milyon 350 bin TL uzun vadeli kredi alması kabul edildi.

Çanakkale Belediyesi’nin şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Demircioğlu caddesi ile Cumhuriyet Bulvarı’nda başlattığı çalışmaların 31 Mayıs 2010 tarihinde tamamlanması planlıyor.

CUMHURİYET BULVARINDA ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 14:32:03
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 14:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?