30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Üsteğmenin intiharı şok etkisi yarattı

EZİNE İLÇE JANDARMA KOMUTANI'NIN SIR İNTİHARI (2)

Çanakkale'de, Ezine İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Önder Galip makamında intihar etti.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, sabah erken saatlerde İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen Önder Galip, bir süre içeride dolaştıktan sonra makam odasına geçti. İçeriden aniden silah sesinin geldiğini duyan askeri personel, kapıyı kırıp içeriye girdiğinde komutanın cansız bedeni ile karşılaştı. Bilinmeyen bir sebepten dolayı beylik tabancasıyla başına ateş eden üsteğmenin ölümünün ardından Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Üsteğmen Önder Galip'in eşi Hanife (36), kızları 15 yaşındaki Gülseda ve 13 yaşındaki Eda ise intihar olayının ardından fenalık geçirdi.

Bu arada Üsteğmen Önder Galip'in vatani görevini er olarak yerine getirirken tezkere bırakıp uzman çavuş olduğu, uzun süre Siirt'te görev yaptıktan sonra da üsteğmen rütbesi alıp 2008 yılının Eylül ayında Çanakkale'nin Ezine ilçesinde göreve başladığı öğrenildi.

 

VALİ ATALIK EZİNE'YE GİTTİ

İntihar olayının ardından Ezine'ye giderek yetkililerden bilgi alan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, intihar sebebi ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını belirterek, "Konu savcılığa intikal etti. Araştırılıyor. Bir anlık psikolojik durumun ardından yaşanan bir olaya benziyor. Üsteğmenin kredi kartı borcu bulunduğunu biliyoruz. Ancak onları da düzenli olarak ödemeye sokmuş. Ailevi nedenlerden kaynaklanan bir bunalım gibi gözükmüyor. İntihar olayının neden gerçekleştiğini halen bilemiyoruz. Konu araştırılıyor" dedi.

Üsteğmen Önder Galip'in cenazesinin memleketi Kayseri'nin Bünyan ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

EZİNE İLÇE JANDARMA KOMUTANI'NIN SIR İNTİHARI (2)
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 15:48:34
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 15:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?