4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Çanakkale'de, 2004-2005 yılında vergi rekortmeni olanlar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bir törenle ödüllendirildi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü'nde gerçekleştirilen veri ödül töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı İlhami Tezcan, Çanakkale'nin tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olmasına rağmen en büyük sorununun ulaşım olduğunu belirterek, "ÇTSO dahil bütün oda ve borsa başkanlarımızım ve diğer sivil toplum örgütlerinin ortak imzasıyla bu sorunumuzu Başbakanımıza bir mektupla iletmiştik. Başkanımız da Çanakkale iline verdiği önemle öncelikle Bursa-Çanakkale karayolunun duble yol olarak yapılacağını belirtmişti. Ancak bu konuda verilen sözlerin bugüne kadar yerine getirilemediği gibi Gönen-Çanakkale, Küçükkuyu-Çanakkale yollarında geçen yıl başlatılan çalışmalarda maalesef bu yıl hiç başlamadı. Bunların tamamlanmasını istiyoruz" dedi. 

ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan, 2004-2005 yıllarında Çanakkale'de ÇTSO üyelerinden en fazla vergi veren ilk 25 kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleriyle ilk kez 1 milyon doların üzerinde ihracat yapan üyelere teşekkür ederek bu başarılanının devamını diledi.
Törende konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Ali Tamer Balçık da vergi rekortmeni olan üyelerini kutladı. Çanakkale Defterdarı Ramazan Taşaltın ise yeni yapılan uygulamayla artık mükelleflerin vergi durumlarını verilen bir şifreyle rahatlıkla bilgisayarlarından İnternet üzerinden takip edebildiklerini, kayıtdışının ortadan kaldırılması için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü ifade etti.
Ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yaptı. 1 Mayıs'tan itibaren ortaya çıkan ekonomideki dalgalanmalara değinen Hisarcıklıoğlu, bunun ortadan kalkması için tekliflerde bulundu. Vali Orhan Kırlı da bir konuşma yaptı. Vali Kırlı, turizm tarih ve kültür kenti olan Çanakkale'nin daha da gelişerek en iyi yerlere gelmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti ve vergi rekortmenleri kutladı. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ise konuşmasında, Çanakkale'nin sorunlarına değinerek, duble yollar ve Çan-Çanakkale yolunun tamamlanması için gerekli desteğini sağlanacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından vergi ve ihracat rekortmenleri ödüllendirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 19:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?