6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Yağmur hayatı felç etti

Çanakkale'de, sabah saatlerinde etkili olan fırtına ve aralıksız 45 dakika süren sağanak yağış, hayatı felç etti. Çok sayıda ve işyerinin bodrum katlarını su basarken, tekneleriyle balığa çıkan balıkçılar, limanlara güçlükle dönebildi.

Sabah saat 09.45'de ani fırtınayla birlikte başlayan sağanak yağmur, il merkezinde hayatı felç etti. 45 dakika etkili olan yağış sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Yolların göle döndüğü yağış sırasında, evlerinden dışarıya çıkamayan vatandaşlar zor anlar yaşardı. Cadde ve sokakların sular içinde kalması sebebiyle, araçlar yollarda güçlükle ilerlerken, bir çok vatandaş paçalarını sıvayarak gidecekleri yerlere ulaşmaya çalıştı.

Bu arada, sabah erken saatlerde balık tutmak için tekneleriyle denize acılan balıkçılar da, şiddetli fırtınayla başlayan yağış karşısında zor anlar yaşadı. Teknelerini güçlükle limanlara getirebilen balıkçılar, sandallarının batmaması için üzerlerini tente ve brandalarla örtmek zorunda kaldı. Yağmurun ardından çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, ev ve iş yerlerinde suların tahliyesi için uzun süre uğraştı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 45 dakikada il merkeze 27 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağışın yarına kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 17:38:59
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?