30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Yağmur hayatı felç etti

ÇANAKKALE’DE SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR

Çanakkale'de gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, 12 saatte metrekareye 24 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

Çanakkale Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışın gün boyu devam edeceğini belirtirken, 12 saatte metrekareye 24 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan, sağanak yağıştan korunmak isteyen vatandaşlar sığınacak yer ararken, rögarların tıkanması sonucu cadde ve sokakların göle dönmesi sebebiyle karşıdan karşıya geçmek mümkün olmadı. Su birikintileri sebebiyle ev ve iş yerlerine giremeyen bazı vatandaşlar belediye ekiplerinden yardım talebinde bulunurken, su basan bodrum katlarında yaşayan bazı ailelere ise görevliler yardımcı oldu. Ekipler, rögarları açmak için yoğun çaba sarf etti.

Sağanak yağmurun etkisini artırması üzerine Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemiler de görüş mesafesinin zaman zaman 100 metreye kadar düşmesi sebebiyle zor anlar yaşıyor.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise yağmur sebebiyle Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Bursa ve Eceabat-Gelibolu yollarında toprak kayması olması ihtimaline karşı kontrollerini sürdürüyor.

Bu arada, 12 saatte metrekareye 24 kilogram yağışın düştüğü Çanakkale il merkezi dışında, Gökçeada'ya 26,6 ve Bozcaada'ya da 31,4 kilogram yağışın düştüğü öğrenildi.

ÇANAKKALE’DE SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR
ÇANAKKALE’DE SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 09:48:05
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 12:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?