29
Nisan
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Yağmur mezarlığı yıktı!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Babadere köyünde, sağanak yağmurlar sebebiyle 150 yıllık mezarlığın istinat duvarı yıkılırken, kabirler tahrip oldu.

Derenin yakınlarında bulunan 150 yıllık Babadere Mezarlığında yağmur suları erozyona sebep oldu. Toprağın aşınmasıyla birlikte istinat duvarı yıkılan mezarlıkta çok sayıda mezar tahrip olurken, ortaya çıkan kemik parçaları dere yatağına saçıldı.

Muhtarlık azası Ahmet Karaaslan, daha önce de birkaç kez yıkılan duvarı kendi imkanlarıyla tamir ettiklerini söyleyerek, 'Ancak köyümüzün gücü bu kadarına yetiyor. Bu sefer yağış fazla oldu. Burada birçok kabir tahrip oldu. Bazı kabirlerde kemikler ortaya çıktı. Burada çok eski mezarlar var. Tahrip olan mezarlar kimlere ait, onu tam olarak bilmiyoruz ancak erozyon yeni mezarlara doğru ilerliyor. Buranın yeniden yapılması için destek bekliyoruz' dedi.

Karaaslan, inceleme yapılması için açılan mezarlara dokunmadıklarını söyleyerek, 'Burada nasıl bir işlem yapılacağını bilmediğimiz için müdahale etmedik. Çalışma yapıldıktan sonra etrafa dağılan kemikleri toplayıp açılan mezarlara gömeceğiz' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma 18:34:42
Güncelleme :24 Mayıs 2013 Cuma 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?