30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Yılda 2 milyon kişi veremden ölüyor

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ VEREM HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Çanakkale’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerleri verem hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Halk Eğitim Merkezine ait ek binada gerçekleştirilen konferansta verem hastalığı konusunda kursiyerlere bilgiler aktaran Çanakkale Veremle Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Burhan Kütük, hastalığın önemine dikkat çekerek, “Bugün dünya nüfusunun yüzde 32’si verem basili ile enfekte durumdadır. Bu hastalık zengin, fakir, yaşlı, genç, sosyo ekonomik düzey demeden dünyanın bütün toplumlarını etkilemektedir. Her yıl 8 milyon insan tüberküloz (verem) hastalığına yakalanmakta ve yaklaşık 2 milyonu da ölmektedir” dedi.

Tüberküloz hastalığının tek tedavisinin ücretsiz olarak verilen ilaçlarla yapıldığını da belirten Dr. Burhan Kütük, “Tedavi genelde 6 ay sürer. Bu süre 9 aya kadar da çıkabilir. Tedavi sırasında hastanın ilaçlarını düzenli ve yeterli sürede kullanması, tedavinin de gözetim altında yapılması gerekir” dedi.

Bu tür konferansların bundan sonra da yapılacağını belirten Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hamit Saygılı ise amaçlarının kursiyerleri güncel konularda bilgilendirmek olduğunu söyledi.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ VEREM HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:05:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 15:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?