30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Yine kontor dolandırıcılığı

Çanakkale’de telefonda kendisini başkomiser olarak tanıtan tanımadıkları kişilere kontör karşılığı 6 bin 235 TL para gönderen kişiler dolandırıldı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre ilk dolandırıcılık olayı il merkezinde yaşandı. S.D (48) ve E.K (47) isimli şahısları telefonla arayan kimliği belirsiz şahıs, kendisini emniyet görevlisi olarak tanıtıp “Sizi İnternet aracılığı ile dolandırmışlar. Ben bunu çözmeye çalışıyorum” diyerek bunu çözmesi için belirttiği telefon numarasına köntör karşılığı 1000 TL para göndermesini istedi. Bu parayı yükleyen şahsın “Para yetersiz geldi. Borç bul yüklemeye devam et bu işi halledelim” demesi üzerine arkadaşı E. K’dan ödünç aldığı kredi kartından da şahsın belirttiği telefon numarasına bin 540 TL para yükledi. Bir süre sonra dolandırıldıklarını fark eden S.D (48) ve E.K (47) polise başvurarak şikayetçi oldu.

Çanakkale il merkezindeki ikinci dolandırıcılık olayında da aynı taktiği uygulayan şahıslar M.P (40) isimli şahsı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp, “TC kimlik numaranız başka bir şahsın eline geçmiş ve kredi kartı hesaplarınızla ilgili kullanıyor. Ben polis merkezinden arıyorum. Polis merkezine gelin. Fakat daha önce bankanın önüne gidin” şeklindeki sözlerinin ardından şahsın belirtmiş olduğu hesap numaralarına çeşitli bankalar aracılığı ile 3 bin 695 TL havale etti. Bir süre sonra dolandırıldığı anlayan şahıs polise başvurarak şikayetçi oldu.

Olaylarla ilgili tahkikat sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 13:36:02
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 23:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?