4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Yoğun sis etkisini yitirdi

Çanakkale Boğazı,yoğun sis sebebiyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. 

Deniz Trafik İstasyonu yetkililerinden edinilen bilgeye göre, gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan ve görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra kadar inmesine sebep olan yoğun sis, Çanakkale Boğazı’nın 03.00'den itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılmasına yol açtı. Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri sisin etkisini kaybetmesinin ardından boğazın yeniden trafiğe açılacağını ifade edildi. 

Bu arada çok sayıda geminin Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirli olarak beklediği belirtilirken, boğazın yeniden trafiğe açılmasının ardından bu gemilerin belirli bir sıra ile boğazdan geçişlerinin sağlanacağı bildirildi. 

GÜNCELLEME:

Yoğun sis sebebiyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılan Çanakkale Boğazı, sisin etkisini kaybetmesinin ardından saat 09.15'ten itibaren yeniden trafiğe açıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan ve görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra kadar inmesine sebep olan yoğun sis sebebiyle saat 03.00'ten itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılan Çanakkale Boğazı'nın, sisin etkisini kaybetmesinin ardından saat 09.15'ten itibaren yeniden trafiğe açıldığını ifade etti. 

Bu arada, sis sebebiyle Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirli olarak bekletilen çok sayıda gemi de boğazın açılmasının ardından belirli bir sıra dahilinde boğaza alınmaya başlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 09:15:33
Güncelleme :24 Ekim 2006 Salı 10:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?