30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Yunanlılar dövdü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinden denize açılan 2 arkadaşın kara sularına girdikleri gerekçesiyle Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, tatillerine geçirdikleri Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinden lastik bot ile denize açılan Onur Çetin ve Burak Bülbül, geç saatlerde Yunan karasularına girdi. Bu sırada yanlarına yaklaşan Yunan Sahil Güvenlik botundaki ekipler tarafından bota alınan Çetin ile Bülbül, 'insan kaçakçısı oldukları' iddiasıyla bir süre sorgulandı ve ardından da Yunan askerleri tarafından feci şekilde dövüldükten sonra tekrar denize bırakıldı.

Kendi botlarıyla bir süre denizde
sürüklenen iki kafadar, Kadırga Burnu açıklarında Sahil Güvenlik 6. Bot Komutanlığı ekipleri tarafından alınarak Küçükkuyu Sağlık Ocağı'na getirildi. Vücutlarında çok sayıda darp izi bulunan iki arkadaş daha sonra Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yunan Sahil Güvenlik ekibinde bulunan askerler tarafından feci şekilde dövüldüklerini iddia eden Onur Çetin ve Burak Bülbül, Keşan'dan 2 günlüğüne tatil yapmak için Küçükkuyu'ya geldiklerini belirterek, "Akşam saatlerinde de 2 arkadaş lastik botla denize açıldık. Bir süre denizde sürüklendikten sonra yanımıza bir tekne yanaştı ve üzerimize ışık tuttu.

Üzerimize silah doğrultup bize halat attılar. Tekneye çıktığımızda Yunan Sahil Güvenliği olduğunu anladık. Bizi soyup 2 saten fazla dövdüler, bayıldığımızda denizden su alıp üzerimize döktüler. Sonra da üzerimizde ne varsa aldılar ve tek kürek verip bizi bot ile denize bıraktılar. Allahtan bizim Türk Sahil Güvenliğimiz geldi, bizi alıp Küçükkuyu'ya getirdi" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 14:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?