5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde bir süre önce su tutulmaya başlanan barajı besleyen Koruçay'da yüzlerce balığın ölü olarak kıyıya vurması, köylüleri tedirgin etmeye başladı. Bölgede ölü balıklardan yiyen yaban hayvanları da ölmeye başladı. 

Umurbey barajını besleyen Koruçay'da yaşanan toplu balık ölümlerinin kendilerini endişelendirdiğini belirten köylüler, bu duruma tepki göstererek, "Bu olay tam anlamıyla bir çevre faciası. Çayda yüzlerce balığın toplu olarak ölmesi bizleri endişelendiriyor. Bölgede bazı maden şirketlerinin atıklarını çaya bırakması sonucu olduğunu düşündüğümüz bu duruma en kısa sürede çare bulunması şart. Burada kıyıya vuran balıkları yiyen yaban hayvanları da ölmeye başladı. Yakında barajdaki suyla tarlalar sulanacak. 

Yüzlerce balığın toplu olarak öldüğü bu suyla topraklarımızın sulanmasını istemiyoruz ve yetkilileri bunun sebebini araştırmaları için göreve davet ediyoruz" dedi. 

Bu arada bölgede dolaşan tilkiler de gündüz vakti vatandaşlara aldırış etmeden sulak alanlara kadar gelmeye başladı. Bölgedeki toplu olarak ölen balıkları yiyen tilkiler, daha su içtikten sonra bölgeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?