30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Zanakkale Zaferi anısına fidan diktiler

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE ZAFERİ ANISINA FİDAN DİKTİ

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu üyeleri Çanakkale Deniz Zaferinin 95. yıldönümü sebebiyle Terzioğlu Kampüsüne fidan dikti.

Terzioğlu Kampüsü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ön tarafında bulunan kısımda yapılan fidan dikimine öncesi bir konuşma yapan Topluluk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram, Çanakkale’nin 95 yıl önce boğazda destansı bir mücadeleye bütün dünyaya tanıklık ettiğini belirterek, “Bu tanıklıkta 253 bin fidan toprakla buluştu. Bugün o fidanlar anısına fidan dikimi yapacağız. Fidan dikimini yaptığımız bu bölgenin karşısında yatanlar bize örnektirler. Onlar istiklal mücadelesini vermişlerdir. Bizler ise bugün istikbal mücadelesi için çalışıyoruz. Üniversitemiz öğrencileri bastığı toprakların altındakilere borçlu olduğunun farkındadırlar. Toprağın üstündekiler olarak bizler, toprağın altındakilere borçluyuz. Bugün bu fidanları onların aziz hatıraları için dikiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından fidan dikimine geçildi. 112 çam fidanının toprakla buluştuğu faaliyette öğrenciler fidan dikmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Çanakkale’nin yöneticileriyle birlikte ve el ele fidan diken öğrenciler şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydettiler.

Fidan dikim törenine Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaeddin Sevim, Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Ekinci, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr.Salih Zeki Tutkun, Halkla İlişkiler Topluluğu Akademik Danışmanı Gökhan Bayram ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE ZAFERİ ANISINA FİDAN DİKTİ
ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE ZAFERİ ANISINA FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 15:04:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 15:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?