4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

3 köy karantinaya alındı

Çanakkale'de, küçükbaş hayvanların hastalanması sebebiyle merkeze bağlı 3 köy karantinaya alındı. Vali Süleyman Kamçı, belirlenen köylere hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını bildirdi.

Merkeze bağlı Saraycık, Özbek ve Işıklar köylerinde yaklaşık 1 ay önce küçükbaş hayvanların bazılarında hastalık görülmesi üzerine, köylüler durumu Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Ekiplerin, hastalıklı olduğu belirtilen hayvanlardan aldığı numuneler, analiz yapılmak üzere Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi.

Analiz sonucunda, Saraycık ve Özbek köylerindeki bazı hayvanlarda veba, Işıklar Köyü'ndeki hayvanlarda ise brucella hastalığı belirlendi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, hastalıkların diğer köylere yayılmasını önlemek gayesiyle, civardaki 10 köyde 11 bin 371 küçükbaş hayvana aşılama gerçekleştirdi.

Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, hastalık görülen köylere hayvan giriş ve çıkışının Kurban Bayramı bitinceye kadar yasaklandığını ve kontrollerin jandarma tarafından yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 17:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?