3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Alan klıvuzları hak peşinde

Çanakkale'de 2 yıl önce açılan alan kılavuzluğu kursunu başarıyla tamamlayan 188 kişi, halen belgelerinin verilmemesine tepki gösteriyor.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 188 kişinin bu belgeyi almaya hak kazandığını belirten Dernek Başkanı Ahmet Kaşıkçı, "Aradan 2 yıl geçmesine rağmen belgelerimiz yetki sınırı gerekçesiyle bizlere verilmiyor.

Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Milli Parklar Dairesi Başkanlığı'na dilekçeyle başvurup, belgelerimizi ne zaman alacağımız sorduk. Bakan adına bize yazı gönderen Genel Müdür Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, belgelerinin şu ana kadar yetki sınırı gerekçesiyle verilemediğini, ancak 3 Temmuz 2005 tarihli Milli Parklar Kanunu'ndaki değişiklikle bu yetkinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na verildiğini, çıkarılacak yönetmelikle kursu bitirenlere alan kılavuzu belgelerinin verileceğini söyledi. Bu yönetmeliğe ayrıca daha önce bu belgeyi almaya hak kazanan sahiplerin hakları da saklı kalmak kaydıyla bir madde eklenmesi talebinde bulunduğunu belirten Yalınkılıç, bu konuda ilgili bakanlıkların, kurum ve kuruluşların görüşlerinin beklendiğini ifade etti" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 14:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?