6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Aynalı Çarşı restoresi başlıyor

Çanakkale'nin sembolü olan tarihi Aynalı Çarşı'nın son bölümünün restorasyonuna başlanabilmesi için gerekli olan yazının Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden geldiği ve kısa sürede ihalesinin yapılarak restorasyona başlanacağı açıklandı.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Albayrak, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği Aynalı Çarşı'nın son bölümünün restorasyonuna başlama kararı alındığını belirterek, "Çanakkale Belediyesi olarak 4 yıl önce çarşının İnönü Caddesi'ne bakan kısmına 11 dükkan yaptık.

Şimdi de Aynalı Çarşı'nın son bölümünün restorasyonu ile ilgili çalışmalara hız verdik. Çarşının ana giriş bölümündeki esnaflara yeni yapılan bölüme taşınmaları için mühlet verdik. Taşınma işlemi hemen hemen sona erdi.

Son etap çalışmalarının başlaması için gerekenler yapıldı ve izinler alındı. Restorasyon için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelecek olur yazısını bekliyorduk. Bu yazı da önceki gün geldi.

Artık Aynalı Çarşı'nın son bölümünün restorasyonu ile ilgili hiçbir pürüz kalmadı. Kısa sürede ihalemizi yapıp restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Yılbaşına kadar burada çalışmalar mutlaka başlayacak. Çalışmaların ardından Aynalı Çarşı'yı güzel bir hale kavuşturacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 12:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?