6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başkan, görme engellileri ziyaret etti

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Görme Engelliler Derneği'ne ait "Yarasa Kültürevi"ni ziyaret etti.

Kültürevinde 550'ye yayın sesli kitabın bulunduğunu belirten Görme Engelliler Derneği Şube Başkanı Nevzat Başaran, görme engellilerin burada bulunan bilgisayarlar aracığı ile internete bağlanarak rahatlıkla sörf yapabildiklerini söyledi. Başaran, "Bilgisayarların tuşlarına dokunan görme engellilerimiz ekranda bu tuşun sesini duyabiliyor. Böylece rahatlıkla internette gezinti yapabiliyorlar.

Görmeseler dahi bilgisayarda yazı yazabiliyorlar. Şu an kültür evimizde ders kitaplarının yanı sıra romanlar ve benzeri toplam 550'ye yakın sesli kitabımız var. Bunları da CD'lere aktarmaya başladık. En büyük sıkıntımız bilgisayar sayımızın yetersiz olması. Hayırseverlerin bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.

Belediye İş Merkezi'nde dar bir alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Alt katta belediye ait olan 2 iş yerinin birleştirilmesiyle oluşan mekanı başkanımızdan istiyoruz" dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek, kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 15:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?