4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Belediyede toplu sözleşme

Çanakkale Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 2 aydan bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediyede geçici ve kadrolu 260 işçinin bulunduğunu belirterek, "2 aydan beri devam eden görüşmeler sonunda ortak bir karara vardık. Bizler belediye olarak her zaman çalışanımızın yanındayız. Onların haklarını en iyi şekilde vermekten yanayız. Bu sebeple çoğunluğu geçici işçi olan çalışanlarımıza en fazla ücreti vermek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Hayırlı olsun" dedi.

DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Oğuz Teoman da, Çanakkale Belediyesi'nin işçilerine sahip çıktığını ifade ederek, "Belediyede 260 çalışanımız görev yapıyor. Burada 6 çeşit maaş alan arkadaşlarımız var. Yapılan düzenlemeyle en yüksek maaş alana yüzde 9.5, en düşük ücret alana da yüzde 16.30 oranında bir zam yapıldı. Buna göre maaşı 808 YTL olan en düşük ücret alan çalışanımızın yeni maaşı 621 YTL oldu.

En yüksek maaş alan çalışanımızın maaşı da 982 YTL'den bin 46 YTL'ye yükselmiş oldu. Bu ücretlere ikramiyeler ve diğer ek gelirler hariç. 2007 yılı için ise bütün ücretlere yüzde 7 oranında zam yapılacak. Anlaşma her iki tarafa da hayırlı olsun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 14:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?