3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Boğazda römorkörler işbaşında

Günde 100'den fazla geminin geçtiği Çanakkale Boğazı'nda olabilecek bir deniz kazasına anında müdahale edecek 3 römorkör, 24 saat boyunca görev başında bekliyor.

Yetkililer, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşetmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait "Kurtarma 1", "Kurtarma 4" ve "Söndüren 4" isimli 3 römorkörün 24 saat görev başında olduğunu söyledi. Bunun dışında 2 adet acil müdahale botu ve bir adet de "Liman Kontrol 11" isimli bot yine boğazda hizmet veriyor. Ayrıca biri Lapseki, diğeri de Akbaş'ta olmak üzere "Kıyı Emniyeti 2" ve "Kıyı Emniyeti 9" isimli 2 adet tahlisiye botu da gemilere 24 saat hizmet vermeye devam ediyor.

Romanya Bayraklı Gemiye Müdahale

Bu arada, Romanya bayraklı bir yük gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında Akbaş önlerinde makine arızası yaparken, bölgeye römorkör gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Yunanistan'dan Rusya'ya boş olarak gitmekte olan 6 bin 36 grostonluk "Ani" isimli 130 metre boyundaki Romanya bayraklı yük gemisi, Akbaş önlerinde makine arızası yaparak sürüklenmeye başladı. Durumun telsiz kanalıyla Deniz Trafik İstasyonu'na bildirilmesinin ardından, bölgeye güvenlik açısından "Kurtarma 1" isimli römorkör gönderildi. Gemi kaptanı arızayı kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 13:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?