3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Boğazdaki batıklar çıkarılıyor

Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen deniz kazalarında batarak boğazın derin sularına gömülen 12 geminin çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Adnan Erdal, batık gemilerin çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Batan gemileri çıkarmak için Denizcilik Müsteşarlığı'na başvuruda bulunan kişilere gerekli izinleri veriyoruz.

Şu an 13 Şubat 2004 tarihinde Biga'ya bağlı Karabiga Beldesi'nde kurulu bulunan İÇDAŞ Demir Çelik Fabrikası'na yük boşaltmak için gelen Liberya bayraklı 27 bin grostonluk 'Solar Europa' isimli yük gemisi ile yoğun kar ve fırtına sebebiyle çarpışarak batan 2 bin 484 grostonluk Sn Wincent bayraklı 'Mare' isimli yük gemisinin çıkarılma işlemi sürüyor.

Bunun dışında Bozcaada ve Gelibolu önlerinde batan 2 geminin çıkarılmasına da çalışılıyor. Diğer gemilerin çıkarılması için başvuru olduğu takdirde gerekli izinleri vereceğiz. Çanakkale Boğazı, deniz kazasında batan bu tür gemilerin kaldırılmasıyla çok daha iyi bir hale gelecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 02:24:47
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 02:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?