4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Büyük araçlar trafiği olumsuz etkiliyor

Çanakkale'de tırların boğazdan geçişi sırasında şehir merkezinin içinden geçerek trafiği olumsuz yönde etkilemelerine tepki gösteren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu konuda Özbek altına ayrı bir iskele yapılmasını önerdi.
 
Belediye Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale-Eceabat arasında çalışan arabalı vapurları ile yılda binlerce tırın şehir merkezinden geçiş yaparak Asya'dan Avrupa'ya gittiğini ifade ederek, "Dünyanın hiçbir yerinde ağır tonajlı araçlar şehir merkezinden geçiş yapmazlar.
Ancak Çanakkale'de konum itibarıyla bu yıllardır böyle oldu. Artık şehir bu yükü taşıyamıyor. Bu sebeple özellikle ağır tonajlı araçların boğazdan geçişinin sağlanmasında yeni alternatif yerlerin bulunması lazım. Bizler bu konuda Lapseki ve Gelibolu'yu önermiştik. Ancak Gelibolu Belediye Başkanı da doğal olarak buna karşı çıktı. Bu konuda yapılabilecek en güzel çözüm bu tırların boğaz geçişinin sağlanması için Özbek altında belirlenecek yeni bir yere iskele yapılmasıdır. Bu sayede tırlar kent içine girmeden burayı kullanarak boğaz geçişini yapabilirler" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?