3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çanakkale Boğazı, yoğun sis nedeniyle kapatıldı

Çanakkale Boğazı, yoğun sis sebebiyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı'nda saat 21.30'dan itibaren etkili olmaya başlayan yoğun sis sebebiyle, Deniz Trafik İstasyonu Güvenlik açısından boğazı çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Boğazın deniz trafiğine kapatılması sebebiyle gemilerin Bozcaada ve Gelibolu yönlerinde demirli olarak bekledikleri öğrenildi. Yoğun sis sebebiyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferleri saat 21.00'dan itibaren yapılamazken, Çanakkale-Eceabat arasındaki vapur seferi ise güçlükle yapılabiliyor. Yetkililer, sisin etkisini arttırması halinde bu hattaki seferin de iptal edilebileceğini açıkladı.

ÇANAKKALE-ECEABAT ARASINDAKİ ARABALI VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan yoğun sis sebebiyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferlerinin ardından, Çanakkale-Eceabat arasındaki arabalı vapur seferleri de iptal edildi.

Çanakkale Boğazı'nın saat 21.30'dan itibaren deniz trafiğine kapatılmasına rağmen, daha önce boğaza giriş yapan gemiler, görüş mesafelerinin sıfıra düşmesi sebebiyle güçlükle yollarına devam ederek boğazdan çıkış yapmaya çalışıyor. Sık sık telsiz kanalı ile gemileri uyaran Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri ise sis sebebiyle bir kazanın olmaması için çaba sarf ediyor.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 22:31:06
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 23:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?