6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çanakkale'de şiddetli lodos

Çanakkale'de akşam saatlerinde başlayan lodos fırtınası hayatı felç etti.

Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan şiddetli lodos fırtınası sebebiyle çok sayıda reklam panosu yerlerinden uçarken, Truva Caddesi'nde devrilen ağaçlar sebebiyle yolun tek şeridi bir süre trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri ağaçları keserek yolu yeniden trafiğe açtılar.

Bu arada Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapan küçük tonajlı gemiler ise fırtına sebebiyle güvenlik açısından Bozcaada ve Gelibolu açıklarında demirlerken, bazı gemiler de Karanlık liman bölgesine demirlemek zorunda kaldı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Çanakkale Şehir Hatları İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri fırtına sebebiyle Gelibolu- Lapseki arasındaki arabalı vapuru seferinin 01.00'den itibaren iptal edildiğini belirterek, Çanakkale-Eceabat arasındaki arabalı vapuru seferlerinin şu an için normal olarak yapılabildiğini, ancak fırtınanın etkisini arttırması halinde bu hattaki seferinde iptal edilebileceğini söylediler.

Bu arada şiddetli fırtına sebebiyle zaman zaman Çanakkale il merkezinde elektrik kesintileri olurken, TEDAŞ ekipleri bu bölgelere yeniden elektrik vermek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Balıkçılarda limanlarda bağlı bulunan teknelerinin fırtına sebebiyle iplerini koparak denize sürüklenmesini önlemek için teknelerini halatlarla bağlamak zorunda kaldılar.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetilileri fırtınanın gece boyunca etkili olacağını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 03:30:40
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 03:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?