4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

ÇOMÜ rektörü "Çevre dersi" verdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, Çanakkale Koleji öğrencilerine çevre konusunda konferans verdi.
 
Rektör Prof. Dr. Aydın, konuşmasında yenilenebilir enerji kaynaklarını öğrencilere tanıtarak, küresel ısınmanın geldiği boyutlara dikkat çekti ve çevreye saygılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. 5-17 yaş kuşağında yaklaşık 600 öğrencinin izlediği konferansta Aydın, küresel ısınmayla birlikte, buzulların zirvelere doğru geri çekildiğini, buzullardaki bu erimenin deniz seviyesini yükselttiğini belirtti. İklimde meydana gelen değişikliklerin havadaki karbondioksit oranını da artırdığını belirten Aydın, bu durumun canlıları olumsuz etkilediğini ve çevre konusunda dikkatli olunması gerektiğini aktardı.
 
Rektör Prof. Dr. Aydın, konuşmasında, "Ozon tabakasının korunması gerekmektedir. Geleceğimiz olan sizlerin çevreye sahip çıkmanız en büyük isteğimizdir. Su, güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak ve bunu geliştirmek sizlerin ilerleyen zamanlarda daha da önemsediğiniz konular içinde yer alması arzumuzdur" dedi. Açılış dersinin ardından Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın'a çiçek takdim etti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 16:37:27
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 16:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?