6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çöp toplama özelleşti

Çanakkale Belediyesi, çöp toplama işini özelleştirdi.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu tür özelleştirmelerin belediyelerin yükünü hafifleteceğini belirterek, "Daha önce park ve bahçeler bölümü ile sayaç okuma gibi birimleri özelleştirmiştik.

Şimdi de temizlik işleri birimimize ait çöp toplama işini özeleştirdik. 17 Ağustos tarihinde yapılan ihalede en iyi teklifi veren İstanbul'dan Altaş şirketi ile anlaştık. 1 yıl için 1 milyon 250 bin YTL karşılığında Çanakkale'deki çöpleri bu firma toplayacak. Firma kendi işçilerini kendisi bulacak. Bizler burada çalışan 56 personelimizi belediyemizin başka birimlerinde görevlendireceğiz.

Bu sayede diğer birimlerdeki hizmetler daha iyi yapılabilecek. İhaleyi alan ilgili firma ise şartnamede yer alan en az 67 işçi çalıştırma zorunluluğunu yerine getirip bu işçileri kendisi bulacak. Belediyemize ait 8 çöp aracı ile 1 süpürge aracını kullanmaları için kendilerine vereceğiz.

Kendileri de ekstradan 2 süpürge aracı daha alacak. Böylece 8 çöp toplama aracı, 3 süpürge aracı ve 1 konteynır yıkama aracı ile Çanakkale'de hizmet vermeye başlayacaklar" diye konuştu.

Başkan Ülgür Gökhan, bu tür ihaleleri yapmalarının asıl sebebinin yeni Belediyeler Kanunu'na göre işçi alımına sınırlama getirilmesi olduğunu kaydederek, "Yeni kanun gereği işçi alımında zorluk yaşıyoruz.

Biz de işçi almak yerine bu tür özelleştirmeleri yapıyoruz. İstanbul'da Kartal ve Kadıköy belediyelerinin çöp toplama işini de yapan bu firmanın Çanakkale'de başarı ile hizmet vereceğine inanıyorum" dedi.

Altaş Müdürü Yılmaz Koç da, çöp toplama konusunda tecrübeli bir firma olduklarını savunarak, bu işten yıl sonunda belediyenin kar elde edeceğine inandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?