6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Havaalanı yeniden açılıyor

Çanakkale'de 10 yıl önce hizmete giren ve uçak seferlerinin iptal edilmesinin ardından 6 yıldır atıl bir durumda kalan havaalanının yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalara başlandı.

AKP Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, 1995 yılında Türk Hava Yolları'nın İstanbul ve Ankara bağlantılı sefer yaptığı Çanakkale Havaalanı'nda, 1997 ile 1999 yılları arasında Dardanel Air firmasının özel seferler yaptığını belirterek, "Yolcu sayısının az olması sebebiyle, 6 yıl önce uçak seferleri iptal edilince havaalanın atıl kaldı.

Turizm kenti Çanakkale'de havaalanının pistini uzatmak yerine şu anki mevcut durumunu koruyarak RJ-100 tipi uçakların inişini sağlamak için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Orhan Birdal ile bir görüşme yaptık ve gerekli raporu kendisinden alacağız.

Turizm şehri Çanakkale'ye Atlas Havayolları gibi firmaların bulunduğu RJ-100 tipi 99 kişilik uçakların inebilmesinde herhangi bir sıkıntı yok. Havaalanının sinyalizasyon ve diğer gerekli her türlü imkanı var. Bunun için ayrıca masrafa gerek yok. Çanakkale Havaalanı çok yakında yeniden faal hale gelerek hizmet vermeye başlayacak. Bu sayede turizm şehri Çanakkale de bundan faydalanacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 14:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?