3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İskeleyi eski haline getirmeye çalışıyorlar

Çanakkale Belediyesi, 2 yıl önce gümrük sahası ilan edilip araç ve yaya girişine kapatılan şehir merkezindeki iskelenin yeniden eksi konumuna getirilmesi için Denizcilik Müsteşarlığı'na yazılı olarak başvuruda bulundu.
 
Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Adnan Erdal, 2 yıl önce gümrük sahası ilan edilerek araç ve yaya girişine kapatılan Çanakkale iskelesinin bu konumundan çıkarılarak yeniden eski haline getirilmesi için Çanakkale Belediyesinin kendilerine yazılı başvuruda bulunduklarını belirterek, "Bu konuda gerekli olan yazıyı Müsteşarlığımıza gönderdik. Bu yer şu an Türkiye Denizcilik İşletmelerini ait. Bu konudaki yazı Müsteşarlığımız tarafından TDİ'ye gönderilecek. Buradan da bu iskelenin konumunun eski haline döndürülüp GESTAŞ Deniz Ulaşım ve Ticaret A.Ş.'ye devir edilip edilmeyeceğine karar verilecek" dedi.
 
Bu arada Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'nın da bu yerin yeniden eski konumuna dönmesinden yana olduğu belirtilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının ardından iskelenin yeniden eski haline gelmesi için çaba sarf ettiği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 10:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?