6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kayıp oranı yüzde 10'a düştü

Çanakkale'de kaçak elektrikle mücadeleyi sürdüren TEDAŞ ekipleri, 2005 yılında kaçak/kayıp oranını yüzde 10.30 seviyesine çekti.

Çanakkale TEDAŞ Müessese Müdürlüğü yetkilileri, kaçak elektrikle mücadelelerini bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "Daha önce büyük müşteriler olarak adlandırdığımız Çanakkale Seramik ve Akçansa Çimento Fabrikası gibi firmalar da TEDAŞ'tan elektrik alıyordu.

Bunların kaçak/kayıp oranı sıfır olduğu için diğer müşterilerle birlikte ilimizin kayıp kaçak oranı yüzde 9'lar seviyesine kadar iniyordu. Ancak bu iki firmanın kendi elektriklerini kendilerinin üretmeye başlamasının ardından TEDAŞ'tan elektrik almaması, doğal olarak ildeki kayıp kaçak oranını bir miktar arttırdı.

Ancak yapılan sıkı denetimler sonunda kayıp kaçak oranını yıllık yüzde 12'ler seviyesinden yüzde 10.30 seviyelerine kadar indirdik" dedi.
Yetkililer, denetimlerin cumartesi ve pazar dahil olmak üzere aralıksız olarak sürdüğünü kaydederek, şunları söyledi:

"Hedefimiz 2005 yılı sonunda kayıp kaçak oranını yüzde 9- 9.5'lar seviyesine çekmek. Dünya standartlarında da yıllık yüzde 9 oranı normal olarak kabul ediliyor. Bunun yüzde 6.5-7'lik kısmı ise sistem kayıplarından oluşuyor.

Geriye kalan 2.5 kısmı kaçak olarak kabul ediliyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kaçak elektrik kullanmamaları. Bu konuda denetimlerimiz aralıksız sürdürülüyor. Bu gibi kişileri tespit etmemiz halinde haklarında yasal işlem başlatıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 13:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?