6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Koç: Galataport ihalesi şeffaf

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Galataport ihalesinin gayet şeffaf bir şekilde yapıldığını belirtti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Vali Süleyman Kamçı'nın yanı sıra il merkezindeki Koç bayilerini ziyaret eden Mustafa Koç, valilikte basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Türkiye'ye yabancı sermaye girişine sevindiklerini belirten Mustafa Koç, "Yabancı sermayenin Türkiye'ye girmesi en büyük hedefimiz.

Geçtiğimiz son 2 senede bu ciddi bir şekilde ivme kazandı. İnşallah bu şekilde devam eder. Bunlar olurken birtakım yanlış anlamalar veya tereddütler kamuoyunda olabiliyor. Algılamalar yanlış bir şekilde yönlendiriliyor. Bunlar da işin bir parçası.

Bu süreçte sancıların olması gayet doğaldır. Fakat Türkiye bu konuda kararlılıkla ilerlemek zorundadır. Zira bugün direkt yabancı sermaye ekonomimizin en önemli temel taşlarından birini oluşturacaktır ve oluşturmaktadır" dedi.

Yapı Kredi Bankası'nın 57.4'lük kısmının yarın Koç Finansal hizmetlere devrinde rehinli hisselerin olduğu konusundaki sorulara da cevap veren Mustafa Koç, "Bu pürüzleri hepsi atlatıldı. Hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Mustafa Koç, Galataport ihalesini 3.5 milyar Euro ile en yüksek fiyatı veren İsrailli işadamı Sami Ofer ile Türk ortağı Mehmet Kutman'ın almasını ise, babası Mustafa Koç'tan farklı yorumlayarak şunları söyledi:

"Bu konuda söylenecek pek fazla bir şey yok. Bu ihale gayet açık ve şeffaf bir şekilde yapıldı. Herkes o şartnameyi alabilirdi. Ödeme şartları da başından belliydi. O bakımdan pek fazla söylenecek pek fazla bir şey yok."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 13:48:55
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 12:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?