4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Milli Eğitim'de atama krizi

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz'ın 25 gün önce Ordu'ya tayin edilmesi üzerine, yerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le yıldızı bir türlü barışmayan ve Çelik'i 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etiren Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak atandı. 

Ancak Bakan Çelik, iddiaya göre geçen pazar günü Mürsel Yılmaz'ı telefonla arayıp “Görevine dön” dedi. Bunun üzerine Pazartesi günü Çanakkale'deki göreve dönen Mürsel Yılmaz, yerine atanan Fevzi Budak'ın bu sabah kendisinden görevi devralmaya gelmesiyle şoke oldu. 

Çanakkale Milli Eğitim camiasındaki müdür krizi 25 gün önce Mürsel Yılmaz'ın Ordu'ya tayin edilmesi ve yerine Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın atanmasıyla başladı.

Bu tayinin ardından Mürsel Yılmaz izine ayrıldı. Herkes yeni Müdür Fevzi Budak'ın Çanakkale'de göreve başlamasını beklerken, okulların açıldığı pazartesi günü ilginç bir gelişme yaşandı. Ordu'ya tayin edilen Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz, Bakan Çelik'in ‘görevine dön' dediğini söyleyerek Çanakkale'deki görevine yeniden başladı.

Çanakkale'de bu gelişme şaşkınlıkla izlenirken bu sabah Milli Eğitim camiasında ikinci bir şaşkınlık yaşandı. Çanakkale'deki görevine yeniden başlayan Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz, 25 gün önce Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden kendisinin yerine atanan Fevzi Budak'ı karşısında buldu. Mürsel Yılmaz makamında otururken, yeni görevine başlamak üzere Çanakkale'ye gelen Fevzi Budak, Vali Orhan Kırlı ile bir süre görüştükten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek yeni görevine başladı.

Gelişmeleri şaşkınlıkla izleyen Mürsel Yılmaz, görevi yeni Müdür Fevzi Budak'a teslim ederken, “Ordu'ya tayin edildikten sonra ben izine ayrıldım. Çanakkale ile ilişiğimi kesmek üzereyken geçen pazar günü Bakan Çelik beni aradı, ‘görevine dön' dedi. Ben de ‘Sayın Bakanım ne olacak bu mesele' diye sordum. Kendisi ‘Onu bize bırak. O bizim meselemiz' deyince meseleyi çözdüklerini düşündüm. Pazartesi günü gelip görevime başladım. Ancak yerime atanan Fevzi Budak bu sabah görevi teslim almaya gelince ben de şaşırdım. İlişiğimi kesmek zorunda kaldım” dedi. 

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması kesinleşen Mürsel Yılmaz, Çanakkale'deki görevine geri dönmek için yargıya başvuracağını söyledi.

YENİDEN DÖNECEK Mİ?

Seçimlerde AKP'den milletvekili aday adayı olan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın, Bakan Hüseyin Çelik ile yıldızı barışmayınca bu iktidar döneminde 8'inci kez görevden alındı. Ancak Budak, yargıya giderek her defasında Erzurum'a döndü. Hatta bununla da kalmayıp, yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Bakan Çelik'i 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Fevzi Budak'ın Erzurum'daki görevine 9'uncu kez dönmek için yargıya gidip gitmeyeceği merak edilirken, Budak bu yöndeki soruları “Bu konularda hiç konuşmak istemiyorum” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 16:06:06
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 09:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?